Schoonmaakbedrijven voor (on)zichtbaar vuil

Schoonmaakbedrijven voor (on)zichtbaar vuil  

Een schoonmaakbedrijf, zoals Schoonmaakbedrijf Prima, biedt diensten aan met betrekking tot éénmalige of periodieke schoonmaakwerkzaamheden. Maar wanneer is iets "schoon"? Als je geen vuil meer ziet of als er geen vuil meer is?

Zichtbaar schoon door schoonmaakbedrijf

Meubilair schoonmaken zodat er geen vuil meer te zien is lijkt een vrij simpele opdracht. Gewoon een kwestie van een vochtige doek langs de oppervlakte halen, het vuil hierdoor meenemen en vervolgens het doekje uitspoelen in een emmer sop. En deze handeling herhalen totdat er geen vuil meer waarneembaar is op het oppervlakte. Helaas is dit maar ten dele waar. Bij echt schoonmaken komt meer kennis kijken. Zo is het gebruik van water bijvoorbeeld niet altijd de juiste keuze. Een schoonmaakservicebedrijf die zijn vak verstaat, weet wanneer je beter niet gebruik moet maken van sop en doet dan meer dan de ruimte "te lijf gaan" met een droge doek. Zij kunnen in zulke gevallen gebruikmaken van speciale schoonmaakdoeken of schoonmaakmiddelen waarbij er geen water aan te pas hoeft te komen. Welke methode ook aangewend mag en kan worden, een goed en professioneel interieurverzorgingsbedrijf heeft de kennis en materialen die nodig zijn om zichtbaar vuil te verwijderen. Ook zullen zij werken volgens de officiële kwaliteitsnormen met betrekking tot schoonmaken (NEN 2075).

Onzichtbaar schoon door schoonmaakbedrijf

In sommige omgevingen is het van uiterst belang dat er geen vuil meer aanwezig is. Ook onzichtbaar vuil moet verdwenen zijn. Iets kan er immers schoon uit zien maar dat wil niet zeggen dat er geen vuil meer aanwezig is. Dit is bijvoorbeeld het geval in keukens van horecagelegenheden of zorginstellingen, ruimtes waar medische handelingen worden uitgevoerd (van praktijkruimte van een tandarts of mondhygiënist tot operatiekamers) en zo zijn er nog wel meer omgevingen te verzinnen waar vuil simpelweg een gevaar kan vormen. Het schoonmaken komt in zulke situaties neer op ontsmetten en/of desinfecteren. Voor keukens geldt dat er moet worden schoongemaakt volgens HACCP-principes en voor ruimtes waar medische handelingen worden uitgevoerd, moeten onder andere de WIP-richtlijnen worden gevolgd. Het moge duidelijk zijn dat niet ieder bedrijf deze kennis standaard in huis heeft.

Specialistische en allround schoonmaakbedrijven

De diensten die worden aangeboden door een bedrijf dat professioneel schoonmaakt kunnen zeer divers zijn. Het ene bedrijf heeft zich in "de breedte" uitgebreid en biedt aanverwante diensten aan als een wasservice, catering, etc. Een ander schoonmaakbedrijf kan zich juist in "de diepte" hebben ontwikkeld en biedt specialistische schoonmaakdiensten aan. Het desinfecteren van ruimtes, schoonmaken van een plaats delict, etc. Allround schoonmaakbedrijven bestaan ook. Die kunnen nagenoeg alles aanbieden. Er is genoeg keuze als je "vuil" verdwenen wilt hebben (of je het vuil nu ziet of niet).


Delen