Tapijt schoonmaken

Bright & CleanTapijt reinigen? Dat kan vanwege verschillende redenen. Een wijnvlek, de kat die op het tapijt heeft gepiest of een ander ongeluk. Het reinigen van uw tapijt, kan dat aan huis of bij de tapijtreiniger?


Zelf of betaald

Er zijn verschillende blogs over tips van het zelf reinigen van je tapijt. Maar eerst even kijken naar het láten reinigen van je tapijt. Dit betreft vaak een dieptereiniging. Is dit altijd nodig? Als het een klein vlekje betreft, is dit misschien overbodig. De kosten zijn dan automatisch ook te hoog. Die vraag zult u zelf moeten beantwoorden. Een tapijt reinigen bij een specialist zorgt ervoor dat het tapijt weer jaren verder kan, omdat zij beschikken over apparatuur die vanwege de hoge kosten vaak niet het aanschaffen waard is op de markt. En wellicht zijn ze ook niet verkrijgbaar. Hoewel specialisten zichzelf verkopen door middel van hun 'opgeleide professionals in het reinigen van tapijten', is het natuurlijk de vraag of het voor een klein vlekje niet mogelijk en voordeliger is om het lekker zelf te doen. Al deze vragen zullen betrekking hebben op de kwaliteit van het tapijt, de emotionele waarde van het tapijt en natuurlijk de staat van het tapijt: is het echt vies of valt het wel mee? Voor een prijsopgaaf kun je bij veel specialisten terecht, of zij wel of geen voorrijkosten rekenen is de vraag. Er blijkt dat specialisten aan huis kunnen komen of het tapijt bij hun op de zaak onder handen nemen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Bright & Clean


Minder kosten

Voor het zelf reinigen van je tapijt heb je iets nodig waarmee je de reinigingsactie kan uitvoeren. Wat is dat? Een stoomreiniger. Die varieert in kosten, van enkele tientallen euro's tot boven de 100 euro. De stoomreiniger, het woord zegt het al, reinigt het tapijt met water dat wordt verhit tot stoom. Stoomreinigers zijn eventueel te gebruiken voor andere materialen en kunnen zo kostendekkend zijn wanneer het kleine vlekjes betreft. Hoelang een stoomreiniger meegaat, dat zul je misschien op fora's en klantervaringen kunnen lezen. Eentje die er jaren meegaat is wellicht de investering waard, maar natuurlijk is er ook veel rommel op de markt. 


Gratis proefreiniging

U kunt bij specialisten terecht voor een 'gratis proefreiniging'. Is deze proefreiniging voor heel het tapijt? Nee, en hebben de specialisten de zekerheid dat u vervolgens overstag gaat voor een gehele betaalde reiniging? Ja, want zij zullen de voordelen kunnen verkopen en u zult zich "lullig" voelen om ze zonder betaling naar huis te sturen. Een proefreiniging wordt uiteindelijk betaald.

 


Delen